Mutilació Genital Femenina

baixaAcabar amb la mutilació genital femenina el 2030. Aquest és el lema d’enguany per el Dia Internacional per la tolerància zero per la Mutilació Genital Femenina(MGF).

La MGF és una pràctica que implica l’alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i que internacionalment és reconguda com una violació greu dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i les nenes.

Pot causar complicacions de salut a curt i a llarg plaç, inclòs dolor crònic, infeccions, sagnats, major rics de transmissió del VIH, ansietat i depressió, complicacions durant el part infecunditat i en el pitjor dels casos, la mort.

Aquesta pràctica es concentra al voltant de 30 països d’Àfrica, i d’Orient Mitjà i l’Àsia Meridional, així com alguns països asiàtics ( Índia, Indonesia, Irac i Paquistan) i algunes petites comunitats llatinoamericanes. Persisteix en poblacions emigrans que viuen a Europa Occidental, Nord Amèrica, Austràlia i Nova Zelanda.

Per promoure la seva erradicació, és necessari realitzar esforços coordinats i sistemàtics en que participen les comunitatsm per conscienciar sobre els Drets Humans, la igualtat de gènere, l’educació sexual i l’atenció a les víctimes de l’ablació.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Dia internacional i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.