Escolta Activa

Heu sentit a parlar de l’escolta activa? Sabeu què és?

Us ha passat mai que un s’hagi “sentit escoltat”?  Doncs d’això parla l’escolta activa: una manera d’escoltar en silenci i amb empatia, mantenint una actitud calmada i sense preses, és la millora en l’escolta, és escoltar amb qualitat.baixa

Escoltar implica observar, atendre, centrar-se en l’altre pacientment, i buit de prejudicis.

Si se sap escoltar, els altres sentiran la confiança necessària per ser sincers.

S’utilitza com a comunicació terapèutica, en una relació d’ajuda. L’escolta activa és una manera  eficient de comunicar-se amb les persones que consulten a un professional sanitari, un usuari.

Escoltar té efectes tranquil·litzants i facilita que s’eliminin tensions, permet arribar al fons dels problemes.

Els professionals sanitaris ens formem en l’escolta activa, desenvolupem tècniques per millorar la nostra comunicació terapèutica. Estem predisposats psicològicament per a rebre missatges, analitzem els missatges verbals i també els no verbals, retroalimentem el missatge de l’emissor i per acabar iniciem les respostes a partir de les idees de l’interlocutor.

Si a més a més disposem d’una habilitat personal, que ens permet expressar sentiments opinions i pensaments, en el moment oportú, de forma adequada i sense negar ni atropellar els drets dels altres, llavors utilitzem una molt bona eina, que és la comunicació assertiva.

unnamedDurant l’exercici de la nostra professió parlem molt, interaccionem i comuniquem tant si volem com si no. Quan la comunicació  és assertiva, utilitzant l’empatia i l’escolta activa, l’equip sanitari ha aconseguit una fita molt important, que és  alçar fins a l’excel·lència la intervenció que ha realitzat : un consell de salut, una prescripció, un diagnòstic, una cura, l’administració de medicació, etc.

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Informació d'utilitat, Monogràfic i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.