Alcohol en adolescents

El consum d’alcohol i altres drogues no afecten igual a tothom.
Prendre drogues a l’adolescència pot causar més danys que en l’edat adulta perquè és un període en què el cervell encara s’està desenvolupant i és més vulnerable. Durant l’adolescència qualsevol consum d’alcohol i/o altres drogues és un consum de risc.

El consum d’alcohol en el col·lectiu jove forma part d’un procés d’experimentació i de fer-se camí cap a la vida adulta. L’alcohol és una substància molt present en la nostra Depositphotos_76708509_w-562x375cultura, el seu consum gaudeix d’una gran acceptació social, fet que afavoreix que moltes
persones joves no associïn el consum d’alcohol amb la idea de risc i es percebi com un fet absolutament normal sense tenir present que és una droga que genera greus problemes tant en l’àmbit de la salut com en el social.

El consum d’alcohol que la persona jove realitza sol ser un consum abusiu en un període de temps curt, en espais oberts, normalment de nit i en companyia de les seves amistats. Aquest fet genera molts problemes de salut i socials o  fins i tot conductes incíviques.

-Adolescent: el teu cos encara està creixent, per tant l’alcohol t’afecta més i més de pressa.

Si peses menys, la mateixa quantitat d’alcohol t’afecta més.

Si ets dona la mateixa quantitat d’alcohol t’afecta més que si ets home.

Tots tenim un límit d’alcohol, i no és fàcil saber quin és. Si el passem, deixem de gaudir de la festa (baralles a la mínima, irritabilitat, possibles accidents…).

Cal deixar de beure abans de perdre el control. Fes-ho tant per a tu com per als teus amics i amigues, segons com estigueu no podreu gaudir de la festa.

Si beveus, mira de prendre begudes de baixa graduació com cervesa, clares perquè
afecten menys amb la mateixa quantitat. Beure diferents tipus de begudes afecta més de pressa.

El límit legal d’alcoholèmia és 0,25 mg/L en l’aire espirat. En conductors novells és
0,15 mg/L (antiguitat de carnet de conduir o de la llicència de ciclomotor inferior a
dos anys).

SI BEUS, PREN PRECAUCIONS:
– Si beus, fes-ho amb moderació. Marca’t uns límits.
– Passa d’algunes rondes.
– Beu begudes de poca graduació i alterna amb begudes no alcohòliques…
– Beu a poc a poc, l’alcohol triga uns 30 minuts, aproximadament, a fer efecte. No es
tracta de beure més de pressa per notar abans els efectes.
– No és el mateix una beguda fermentada (vi, cervesa, cava) que una destil·lada (ginebra, vodka, whisky, rom…), les quals tenen més concentració d’alcohol.

font: https://www.diba.cat/web/salutpublica/guia-entre-iguals

Aquesta entrada s'ha publicat en Addiccions, Bloc Santa Eugènia de Berga, Consells, Informació d'utilitat i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.