Tarja sanitària europea

tarjeta-sanitaria-europea-300x200La targeta sanitària europea(TSE) és  gratuïta i permet accedir a l’atenció sanitària pública —necessària per motius mèdics— durant una estada temporal en qualsevol dels 28 Estats membres de la UE, a més d’Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa, en les mateixes condicions i al mateix cost (l’assistència és gratuïta en alguns països) que les persones assegurades en aquest país.

Les targetes són emeses per les oficines de la seguretat social del seu país.

Cal tenir en compte que la targeta sanitària europea:

  • No és una alternativa a l’assegurança de viatge. No cobreix l’assistència sanitària privada ni costos tals com el vol de retorn al seu país d’origen o la pèrdua o sostracció de les seves pertinences.
  • no cobreix les seves despeses si viatja amb la finalitat expressa de rebre tractament mèdic.
  • No garanteix la gratuïtat del servei. Com els sistemes d’assistència sanitària de cada país són diferents, els serveis que al seu país són gratuïts poden no ser-ho en uns altres.

El Cos del Mossos d’Esquadra avisen d’una estafa en relació a la targeta sanitària europea. Aprofitant la imminència del període estival, ha tornat a revifar una pràctica irregular, que està a sobre de la línia de la il·legalitat, tot i que a efectes pràctic és un estafa en tota regla: una pàgina web amb una estètica, colors corporatius i estructura formal que imita la d’un organisme oficial, però que en realitat està gestionada per un operador privat que cobra una xifra variable per expedir la Targeta Sanitària Europea (TSE) i que a efectes de referència venen a ser uns 59 euros per cada targeta. El portal únicament efectua el pagament, i posteriorment redirigeix a la víctima a la pàgina oficial de la Seguretat Social.

Cal recordar que l’expedició de la TSE és totalment gratuïta

Per demanar la tarjeta sanitària poden clicar el següent enllaç

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Informació d'utilitat, Notícies i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.