Diabetis tipus I

diabetis La diabetis és una malaltia que es caracteritza per un augment dels nivells de glucosa (sucre) en sang, causada per un dèficit en la producció d’insulina.

Les persones sense diabetis fabriquen la seva pròpia insulina gràcies a les cèl·lules beta que hi ha la pàncrees.  Les persones amb diabetis tipus 1 se l’han d’injectar.

La feina de la insulina és obrir la porta de totes les cèl·lules del cos, per que hi  entri la glucosa.

La glucosa és la primera “gasolina” que gasta l’organisme. La falta d’insulina fa que la glucosa circuli per la sang i NO pugui entrar dins les cèl·lules perquè aquestes treballin correctament.

La diabetis tipus I sol debutar en joves i nens. Aquesta diabetis afecta al voltant 5% del total de malalts de diabetis mellitus en general.familia-feliz-adiabetesaldia2

El tractament de la Diabetis  busca mantenir els nivells de glucosa en sang dins els valors considerats normals, el major de temps possible i durant tota la vida. Hi intervenen tres pilars fonamentals: l’alimentació, l’activitat física i la medicació.

La diabetis no és contagiosa i, tot i que no té cura, pot controlar-se mitjançant una dieta i exercici adequats, mesurant el nivell de glucosa en sang i administrant la insulina adequadament. 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Informació d'utilitat, Malaltia, Nens i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.