Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

 
Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals  #LliuresISensePor

L’Institut Català de les Dones (ICD) posa en marxa la campanya de sensibilització Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePoren el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones del 25 de novembre de 2018.

Amb aquesta iniciativa, es manifesta el reconeixement que, des de les institucions, es fa de les violències sexuals en tota la seva magnitud, així com la implicació de l’ICD en la seva resposta amb els recursos de la Xarxa d’atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista.

És reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. 

La causa principal de les violències sexuals és el masclisme. Aquest masclisme vulnera els drets de les dones a viure amb llibertat i autonomia la seva sexualitat, els seus espais i la seva vida. Cal explicar i ajudar a identificar les violències sexuals, i apoderar les dones que viuen aquestes situacions. Cal tenir present que en tots els casos l’únic responsable és l’agressor, no la víctima, i que en qualsevol relació afectivo sexual només un sí és un sí. Les violències sexuals es poden exercir en diversos àmbits: a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer i als espais d’oci. I a qualsevol edat. La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais, vides i cossos amb llibertat i autonomia.

El problema més gran que trobem per afrontar les violències sexuals, i en concret els assetjaments i les agressions sexuals, és trencar amb la seva normalització. Ja que si  es vol acabar amb la societat masclista, la qüestió és que també s’ha de fer un canvi en una mateix, i això significa que cadascú i cadascuna de nosaltres ha de revisar com li afecta la violència

Es pot esborrar les violències sexuals de la societat si  s’hi posa ara mateix. Toca esborrar el masclisme de les nostres vides.

Com a societat existeix un paper d’acompanyament i suport. Cal perdre la por a intervenir, a preguntar des del respecte!

També hi ha espais d’atenció i de suport, si vols pots trucar al 900 900 120 i et donaran la informació que necessitis.

font: Institut Català de les Doneshttp://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/violencies-sexuals/

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Dia internacional i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.