Dia Europeu contra el càncer oral

Avui 12 de juny se celebra el Dia Europeu contra el càncer oral.

La prevalença del càncer oral segueix en augment, representa el 2,6% de tots els càncers.

A Catalunya cada any  es detecten  més d’un miler de casos de càncer oral, la majoria estan associats al consum de tabac i /o alcohol. Gran part es diagnostiquen de forma tardana i causen la mort a més de 370 persones anualment.
Per això el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya recomana anar regularment al dentista per poder detectar el càncer oral de forma precoç i millorar-ne el pronòstic.

L’odontòloga de l’equip, Sra. Maria Espadamala recorda quins són els consells bàsics per prevenir i detectar aquesta entitat.

Tenir més de 45 anys i ser home són dos factors de rics afegits a aquest tipus de càncer.

Stopcànceroral2

3 de cada 4 càncers oral es poden prevenir eliminant el consum de tabac i alcohol. El fet de consumir alcohol i tabac alhora, multiplica per cent els risc de patir-lo.

Altres factors de risc són el contagi del virus del papil·loma humà (VPH) a través de pràctiques de sexe oral, i l’exposició reiterada a les radiacions solars pot afavorir el desenvolupament d’un càncer al llavi.

Si s’és portador de pròtesis dentals de “treure i “posar”, cal fer controls periòdics per valorar-ne l’ajustament, la retenció i l’estabilitat. Així s’evitaran l’aparició de lesions a les mucoses

Cal revisar-se la boca periòdicament davant el mirall, i si es detecta alguna cosa diferent caldria consultar al servei d’odontologia del vostre centre de salut.

font:  COEC (col·legi Oficial d’odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya)

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Dia internacional, Informació d'utilitat i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.