Amb el tabac a sac

La setmana del 25  al 31 de maig se celebra la 19a Setmana Sense Fum. Les responsables de l’equip contra el tabac són les infermeres Magda Tarres i Mireia Bellvehí, i l’administrativa Dolor Molas. Avui ens posen al dia sobre aspectes concrets del tabac.

fum

Diversos estudis  han demostrat el benefici de DEIXAR de fumar en la reducció de patologies respiratòries, cardiovasculars i oncològiques. És l’acció més efectiva per la millorar la nostra salut i la dels que ens envolten.

El que ens te enganxats del tabac és la Nicotina! És la responsable de la dependència física i psicològica. És molt addictiva. Fumem per la nicotina però ens morim per la resta de components  que hi ha en una cigarreta, com el monòxid  de carboni,  el quitrà, els irritants i la resta de substàncies nocives.

Juguem amb els verbs: DEIXAR, INTENTAR, DECIDIR, PENSAR, VOLER…….

Intentar no vol dir deixar, decidir no vol dir deixar, pensar no vol dir deixar, voler no vol dir deixar… DEIXAR vol dir FER-HO!!  Amb el tabac A SAC!!!!!

Qui et pot ajudar a deixar de fumar?

Als vostres consultoris us estem esperant  en aquest pas tan important d’autèntics campions!

Som accessibles, tenim en comptes les vostres necessitats i característiques de cadascun de vosaltres, valorem el tractament més adient i integral i  us fem seguiment en tot aquest procés.

L’Atenció Primària és el lloc on consulten un major nombre de fumador abans i desprès de patir malalties relacionades amb el tabac. Tan podeu accedir a una atenció individualitzada o grupal.

Informa’t al teu consultori! I recorda…….

AMB EL TABAC A SAC!!!!!!

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, salut comunitaria i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.