Respecte

A l’entrada d’una escola dos nens d’entre 8 i 10 anys s’estan barallant; cops, empentes, … sembla un capítol d’una sèrie de ficció de manga. El bidell de l’escola, que casualment passava per allí, se’ls mira i els diu: -“el que guanyi, contra mi”. Els nois se’l queden mirant, sorpresos i somriuen, marxen junts, abraçats, cap a classe. S’ha desactivat el conflicte.respecte

Essent espectadora casual de l’incident, miro al bidell. Sento curiositat, em crida l’atenció  la seva eficaç intervenció.

La base fonamental per una convivència justa i pacífica entre tots els membres de la societat és el respecte. Aquest té a veure amb una manera especial de mirar i tractar als altres.

Cal no confondre respecte amb tolerància; aquesta no implica aproximar-se als altres, sinó que té més a veure amb la indiferència.

El respecte comprèn tos els àmbits de la vida: respecte a un mateix, als altres i al món.

Respectar-se un mateix és atendre i satisfer les pròpies necessitats, conèixer i valorar les pròpies qualitats i valors i acceptar els errors.

Respectar l’altre és reconèixer-lo i acceptar-lo.

Respectar el món és valorar i tenir cura del seu entorn més proper i que es relaciona amb la natura i el medi ambient: els animals, les plantes i tot allò que fa possible la vida al nostre planeta.

Integrar el respecte en tots els àmbits de la vida ens pot fer saludablement més feliços.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Consells, Informació d'utilitat, Prevenció, salut comunitaria i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Respecte

  1. Retroenllaç: Què podem trobar sobre salut? | CAP Valls Urbà

Els comentaris estan tancats.