Parlem de lepra

Avui, 31 de gener, és el dia mundial contra la lepra.

La celebració dels Dies Mundials té com a objectiu posar l’èmfasi, un dia a l’any, sobre els aspectes més rellevants o prioritaris en cadascun dels temes escollits.

La lepra és una malaltia antiga,descrita ja en la literatura de les civilitzacions de l’antiguitat. Al llarg de la història, els malalts amb lepra s’han vist condemnats a viure allunyats de les seves comunitats i famílies.

La lepra és una malaltia infecciosa crònica causada per Mycobacterium leprae. Afecta principalment a la pell, els nervis perifèrics, la mucosa de les vies respiratòries altes i els ulls. Aquest bacil es multiplica molt poc a poc i el període mitjà d’incubació de la malaltia és de cinc anys. En alguns casos els símptomes poden aparèixer en 1 any, però també poden trigar fins a 20 anys.

La lepra és una malaltia curable. Si es tracta en les primeres fases, es pot evitar la discapacitat.leprosy

El tractament és multi medicamentós, combina tres tipus de fàrmacs.

Segons les xifres oficials procedents de 145 països de les sis regions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS),  al món hi ha registrats 216.108 casos de lepra.

El Boletín epidemiologico semanal de l’Insituto Carlos III, va publicar que durant el 2015 es van declarar 8 cassos de lepra a Espanya, dels que 6 eren persones procedents d’altres països i que el número de cassos prevalents va ser inferior que l’any anterior,

L’any 2016 l’Organització Mundial de la Salut (OMS)  va presentar la seva Estratègia mundial per la lepra 2016-2020: accelerar l’acció cap a un món sense lepra, destinada a reforçar els esforços per controlar la malaltia. L’estratègia se centra en evitar les discapacitats, especialment entre els nens.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, dia mundial i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.