Setmana de Sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol

Una de les infermeres de salut comunitària de l’equip, la Lourdes Quetglas, comenta les novetats d’enguany de la setmana de sensibilizació sobre els riscos del consum d’alcohol.

A Catalunya, l’alcohol és la substància més consumida.  En la població general (15-64 anys), el 5,9% manifesta haver-se emborratxat alguna vegada en els últims 30 dies  i aquest percentatge augmenta en els joves de 14 a 18 anys.

Per aquest motiu, en el marc del dia sense alcohol,que tindrà lloc el dia 15 de novembre, la Sub-Direcció General de Drogodependències de l’Agència  de Salut Pública posa en marxa la IV Setmana de Sensibilització Sobre els Riscos de Consum d’Alcohol que es portarà a terme la setmana del 13 al 17 de novembre.alcoholescosadetots_diptic_cara_miniatura

La campanya d’aquest any té com a lema: “L’alcohol és responsabilitat de tothom” entenent que la sensibilització i la prevenció sobre els riscos del consum d’alcohol és responsabilitat de tota la comunitat: des de l’administració, els municipis, qui organitza festes i esdeveniments, les empreses productores de begudes alcohòliques, els cossos de seguretat, els i les comerciants, els centres educatius, els i les professionals de la salut, els mitjans de comunicació, les famílies, el grup d’amistats, i cadascú a nivell individual.

Si hi ha dubtes sobre aquest tema, cal compartir-los amb l’equip d’atenció primària. Estant a punt i preparats per acompanyar en tot el procés.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Consells, Informació d'utilitat i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.