Avís preventiu per nivells elevats d’ozó troposfèric

Ø Avís preventiu OZÓ TROPOSFÈRIC:

El Servei de Vigilància i Control de l’aire informen  que, d’acord amb els models i les mesures de les quals es disposa en aquests moments, es preveu que avui els nivells d’ozó troposfèric siguin elevats, amb possibilitat de superar el llindar d’informació ( >180 µg/m³ horari) a la zona de qualitat de l’aire de la Plana de Vic (ZQA 6).

Ø Recomanacions d’autoprotecció:

Per reduir l’exposició a l’ozó troposfèric i als possibles efectes sobre la salut d’aquest contaminant, es recomana a les persones més vulnerables a aquests efectes (persones amb malalties cardíaques o de l’aparell respiratori, els nadons, els nens en edat preescolar i les dones embarassades) que redueixin les activitats que suposin esforços corporals intensos, realitzades a l’aire lliure, durant el període que se superi el llindar d’informació, i que les evitin en cas de superació del llindar d’alerta.

D’altra banda, us recordem que, d’acord amb la normativa relativa a la qualitat de l’aire, quan se superen els llindars d’informació o d’alerta establerts, cal posar a disposició del públic informació sobre la superació observada, els possibles efectes sobre la salut i recomanacions sobre les precaucions que ha d’adoptar la població afectada. En aquest sentit, cal que els ens locals feu extensiu l’avís i les recomanacions als centres d’ensenyament, residències per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants o activitats esportives del vostre municipi.

Podeu trobar més informació a http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/ozo

Ø Seguiment dels nivells:

En les properes hores es confirmarà si se supera o no aquest llindar. En cas d’haver-hi superació, s’enviarà un altre avís per correu electrònic i tota la informació apareixerà a la pàgina web del Departament de Territori i Sostenibilitat:

Si ho desitja, pot fer seguiment dels nivells d’ozó troposfèric a través de les següents pàgines webs disponibles o a l’aplicació per a mòbils Aire.Cat, del Departament de Territori i Sostenibilitat, les quals s’actualitzen cada hora:

Per qualsevol dubte o aclariment referent amb els nivells d’ozó troposfèric, no dubteu en posar-vos en contacte amb el tècnic de guàrdia trucant al 93 4445085 (de dilluns a divendres). I si dubteu sobre el vostre estat de salut a causa de la qualitat de l’aire, contacteu amb 061 CatSalut Respon.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Consells, Informació d'utilitat i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.