Entrevistes a professionals

Els pobles de Taradell, Santa Eugènia de Berga i Viladrau la pediatra responsable és l’Anna Ricart. Si la voleu conèixer més no us perdeu l’entrevista.

 • Per què vas decidir ser pediatra?foto-anna-ricart

  Sempre havia tirat més cap a ciències, però no ciències pures, com medicina on 2 i 2 mai solen ser 4. I pediatria perquè ajuntava les 2 coses que m’agradaven: la medicina i els nens.

 • Des de quant ets pediatra?

  Em vaig formar com a pediatra durant 4 anys a l’Hospital Vall d’Hebrón on hauria d’haver acabat al Maig del 2009, però va arribar el meu primer fill durant el darrer any i vaig allargar la residència 6 mesos més. Vaig obtenir el títol d’especialista en Pediatria el novembre del 2009

 • Des de quant estàs a l’EAP de Santa Eugènia de Berga?

  Durant la residència de pediatria es fan 2 mesos de formació en atenció primària i jo vaig demanar de fer-los a una àrea rural, i en concret a l’àrea bàsica de Santa Eugènia de Berga. Els meus tutors van ser la Dra. Amparo Garcia i el Dr. Xavier Perez. Vaig tenir la sort que a l’acabar la meva formació MIR, la Dra Amparo Garcia es va traslladar d’àrea bàsica i em va oferir ocupar el seu lloc. Així que des de fa 7 anys sóc la pediatra dels nens i nenes de Santa Eugènia de Berga, Taradell i Viladrau.

 • Què t’ha aportat com a persona ser pediatra?

  Ser pediatra m’aporta, primer de tot felicitat i satisfacció per poder treballar del que a mi m’agrada. M’aporta molts moments divertits al dia, converses agradables, sensació de ser útil i de compartir vivències. A vegades, alguns moments difícils, preocupacions i angoixes, que estic aprenent a gestionar.

 • Què és el que t’aporta més satisfacció de la teva feina?

  Poder trobar solucions a coses que preocupen a pares i/o nens/es. Quan tot surt bé, és fantàstic. No sempre són bons resultats, però ajudar a suavitzar-ho, a entendre-ho, a pair-ho, a normalitzar-ho i veure com s’ensurten és molt gratificant

 • Què canviaries de la teva feina?

  Canviaria l’estona d’espera dels pacients, és molt estressant veure la sala d’espera plena i no poder anar més ràpid a visitar, amb preses no es pot treballar tan bé.

 • Què creus que pensen els teus pacients, de tu?

  M’agradaria pensar que els hi sóc propera i els transmeto confiança.

 • On aniries de viatge?

  A la Selva Negra

 • Quines aficions tens?

  No tinc cap afició en especial, tinc aficions de temporada; quan fa bon temps m’agrada sortir d’excursió, a la tardor anar a buscar bolets i a l’hivern anar a esquiar.

 • Ens pots recomanar una pel·lícula i un llibre?

  Una pel.licula: “El sexto sentido”. Un llibre: “El mecanoscrit del segon orígen”

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Bloc Santa Eugènia de Berga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.