25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona

llacet-violetaAvui, 25 de novembre es commemora el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Entorn aquesta data hi ha moltes activitas destinades a posar de manifest que encara hi molt camí per recòrrer, que cal arremengar-se per poder evolucionar com a persones  i com a societat. Afecta a multitud de dones arreu, de diferents status socials i en tots els aspectes; íntims, familiars, laborals i/o públics

El Secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon va escriure que:  «La violència contra les dones i les nenes és una violació dels drets humans, una pandèmia de salut pública i un greu obstacle per al desenvolupament sostenible. […] Surt molt cara a les famílies, les comunitats i les economies. […] El món no es pot permetre pagar aquest preu ». 

Des d’aquest organisme internacional, passant pels governs, les instucions públiques, la societat civil, s’organitza per generar campanyes de prevenció, d’informació, d’ajuda. Involucran els professionals que prestent servei a la ciutadania; polícia, agents de salut, educació.

Segur que al vostre barri, poble o comunitat de veïns podeu fer alguna cosa per eliminar la violència contra les dones. -Els petits canvis són poderosos, deia el “capità enciam”(personatge de ficció a mitjans dels anys noranta). Hauríem d’aconseguir  que el 25 de novembre només fós un dia de tardor: potser fred i plujos o amb boira.

Aquesta entrada ha esta publicada en Bloc Santa Eugènia de Berga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.