Els ulls, el sentit més important

La vista, la oïda, l’olfacte, el gust i el tacte sónclip_image002

els cinc sentits de què disposa l’ésser humà per

relacionar-se amb l’entorn, ens comenta la

Dra Núria Erra. Si ens hi fixem bé, sempre que anomenem els cinc sentits, la vista és el primer. Segurament és el sentit més important que tenim, i un dels més preuats. Per això, cal tenir cura dels ulls.

Alguns consells per cuidar bé els nostres ulls serien els següents:

1. Hem de protegir els ulls de l’exposició al sol amb ulleres homologades amb filtre contra la radiació UV (tant si estem exposats al sol a l’estiu com també si estem a la neu a l’hivern).
2. Evitar tocar-se molt els ulls o intentar netejar-los amb els dits per evitar infeccions.
3. Llegir amb llum adequada.
4. Protegir els ulls davant possibles traumatismes o lesions en l’àmbit laboral i també en el temps de lleure.
5. Mantenir uns bons hàbits de vida saludables: una alimentació equilibrada rica en fruita i verdura, una bona hidratació i evitar tòxics com el tabac són fonamentals.

Els ulls poden patir patologies molt diverses, des de molt banals a molt greus, que poden comportar la pèrdua parcial de la visió o fins i tot la ceguera.ull.vermell
Els ulls vermells generalment és símptoma de patologies poc severes, excepte si s’acompanyen de dolor ocular. En aquest cas, és molt important que consulteu de forma urgent a un professional sanitari.
També constitueix una urgència important que requereix la valoració ràpida d’un metge, les alteracions visuals brusques, ja sigui la visió de mosques volants o de llumetes, la visió distorsionada de les coses o una pèrdua brusca de la visió.

Per qualsevol dubte o consulta, us podeu adreçar al vostre equip d’atenció primària que us indicarà, en cada cas, què cal fer.

Aquesta entrada ha esta publicada en Bloc Santa Eugènia de Berga, Consells, Informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.