Tardor saludable a Folgueroles

IMG_20141020_173919El passat dilluns 20 d’octubre es va cloure el cicle de xerrades sobre salut que es va portar a terme al casal d’avis de Folgueroles, i que s’ha organitzat conjuntament entre l’equip d’atenció primària de Santa Eugènia de Berga (consultori de Folgueroles), el casal d’avis i l’Ajuntament, a través del programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana.

La primera de les xerrades va tenir lloc el passat dia 6 d’octubre, i sota el títol “Alimentació saludable per a gent gran”, el farmacèutic Josep Salvans va parlar dels diferents grups d’aliments, de la seva distribució en el dia a dia i de què pot fer l’alimentació per a tenir una bona salut.

La segona i darrera conferència va anar a càrrec de Laia Franquesa i Laia Gener, metgesses; i de Jordi Verdera, infermer. En aquesta es van fer les explicacions sanitàries per tal d’entendre millor la importància de vacunar-nos sobre la grip i la pneumònia, ja que entre els mesos d’octubre i novembre són les dates més recomanables per a aquestes vacunacions. També es va parlar dels bacteris i virus que desencadenen aquestes malalties, i de com prevenir-les abans que apareguin.

IMG_20141020_180844Aquesta activitat dóna continuïtat al treball comunitari conjunt entre els serveis socials i  sanitaris del territori, adreçats a persones grans. La passada primavera es va realitzar ja un taller relacionat amb la salut i la qualitat de vida d’aquest col.lectiu, i ha estat en aquest ocasió que s’ha complementat amb aquests dues sessions , on hi han participat una 30 de persones.

Aquest taller, junt amb altres activitats que desenvolupa el casal i l’Ajuntament, té com a objectiu la promoció de l’envelliment actiu i saludable.

Aquesta entrada ha esta publicada en Bloc Santa Eugènia de Berga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.