Programa salut i escola

A l’EAP de Santa Eugènia de Berga realitzem, des de fa anys, el Programa Salut i Escola (PSiE) iniciat pel Departament d’Ensenyament i pel Departament de Salut amb l’objectiu de potenciar la coordinació del centres docents i els serveis sanitaris en accions de promoció de la salut i d’atenció a l’alumnat. Aquestes activitats estan englobades dins el que es coneix com atenció comunitària, que ésPrograma salut i escola una de les branques principals de l’atenció primària.

Durant aquest curs escolar hem realitzat diferents tallers adreçats als alumnes de segon cicle de secundària dels instituts de Calldetenes, Taradell i El Roser (Sant Julià de Vilatorta).

Aquests tallers han estat impartits per diferents professionals del nostre equip: les infermeres Mireia Bellvehí i Lourdes Quetglas, la metgessa de família Núria Camprodon i les llevadores Anabel Mayos i Raquel Moreno.

Des del gener s’han realitzat 13 tallers que han donat cobertura a uns 300 alumnes.

Els temes que s’han treballat són:

  • Alcohol, ho sabem tot?
  • Primers auxilis.
  • Sexualitat i afectivitat.
  • Anticoncepció.
  • Organització del temps i hàbits d’estudi.

Tots els temes han tingut una bona acollida tant per part del professorat i dels alumnes, així com un alt grau de satisfacció per part dels professionals sanitaris implicats.

Actualment, l’equip de salut comunitària està centrat en nous projectes, a més de seguir treballant per oferir nous tallers de cara al curs escolar vinent.

Aquesta entrada ha esta publicada en Bloc Santa Eugènia de Berga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.