Èxit del Taller de salut i qualitat de vida per a gent gran a Folgueroles

Font: MésOsona.cat

Les quatre sessions del taller de salut i qualitat de vida s’han portat a terme al Casal d’avis de Folgueroles amb l’assistència dunes 20 a 30 persones grans per xerrada.

Aquesta ha estat una activitat amb valor afegit ja que per una mateixa activitat comunitària s’han coordinant els serveis socials i sanitaris del territori, optimitzant els bons recursos propis de que es disposa.

S’ha organitzat conjuntament entre l’equip d’atenció primària de Santa Eugènia de Berga (consultori de Folgueroles), el Casal d’avis i l’Ajuntament, a través del programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana.

El taller va començar el 28 d’abril amb una primera xerrades que va abordar un tema molt important dins la sanitat: els tràmits administratius. L’Eva Cassasas i Jordi Verdera van ser els encarregats de parlar de les receptes electròniques, del turisme sanitari, les targetes sanitàries europees o de com demanar hora a l’especialista, entre d’altres coses.

Laia Franquesa, metgessa, va fer la segona sessió que va girar entorn el document de voluntats anticipades: en què consisteix, com i on es pot tramitar i la utilitat que pot tenir.

La temàtica “Les malalties cròniques relacionades amb l’edat” va donar lloc a la tercera sessió, conduïda per les metgesses Laia Franquesa, Anna Puente i Anna Ribas.

Finalment, la quarta i darrera sessió va anar a càrrec d’Eva Capdevila, educadora social tècnica de gent gran, que va parlar del funcionament de la memòria i de les estratègies per a poder-la millorar.

Aquest taller, junt amb altres activitats que desenvolupa el Casal d’Avis i l’Ajuntament de Folgueroles, té com a objectiu la promoció de l’envelliment actiu i saludable.

Font.
Aquesta informació ha estat extreta de directament del Diari digital MésOsona.cat

Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats població i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.