La infermera Maria Josep Rodríguez ha estat la guanyadora, amb una història sobre la relació entre una àvia i la seva cuidadora

 
La Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut ha lliurat aquest dijous els premis del segon Concurs de relat breu sobre salut, organitzat amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que enguany ha girat a l’entorn del tema “Salut en positiu”. La història guanyadora del Primer Premi ha estat “Lligat de vedella”, de Maria Josep Rodríguez, que descriu el vincle entre una anciana i la seva cuidadora a partir de les receptes de cuina. “Sort dels hàbits saludables!”, de Joaquim Verdaguer, ha estat premiat amb el Segon Premi. En aquest cas, es tracta d’una història divertida amb un final sorprenent sobre dues peculiars amigues que tenen una concepció diferent del que són els hàbits saludables. El Tercer Premi ha estat per a “Univers sensorial”, de Manuel Martín, que destaca la importància de les aficions per a mantenir una bona salut tant física com mental.

L’acte de lliurament de premis, l’ha obert el gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’ICS, Lluís Riu, que ha destacat que “l’humanisme forma part de tots els que ens dediquem a la salut”. Riu ha afirmat que és bo que hi hagi professionals amb inquietud per escriure, ja que és una afició que aporta valors. Sobre els relats premiats, ha assenyalat que transmeten vivències professionals i personals, reflexions i diferents visions sobre la salut i tot el que l’envolta.

La directora del Servei Regional a la Catalunya Central de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Imma Cervós, ha fet el parlament final de l’acte en què ha afirmat que “la cultura és també salut”, perquè “nodreix l’ànima i també l’esperit”. Dels textos guanyadors, n’ha destacat la capacitat de tenir una visió positiva de la salut.

 

Aquesta segona edició del Concurs de relat breu sobre salut ha rebut un total de 24 textos. Els requisits que havien de complir els relats participants eren no superar les 500 paraules, ser inèdits i no haver estat premiats en d’altres concursos o certàmens literaris. Els deu textos finalistes han quedat recollits en aquest enllaç:

http://www.gencat.cat/ics/flpb/Premis_concurs_relats/Premis_concurs_relats.html.

El Jurat que ha escollit els guanyadors, el componen professionals de l’ICS, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’escriptor Daniel Martínez. Els premis han consistit en un paquet de regal “saludable” a càrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, una visita guiada a la Muntanya de sal de Cardona, al casc antic i al castell d’aquesta població, i un taller de salut impartit per Rural Salut. L’autora del Primer Premi, a més, ha guanyat una estada d’una nit a l’hotel Món de Món Sant Benet i veurà el text publicat al blog de l’ICS a la Catalunya Central.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.