Mantres

He observat, parlant amb els pacients, que aquests fan servir, inconscientment, alguna paraula o frase de caire negatiu envers ells mateixos. S’ha demostrat que aquesta negativitat afecta la nostra salut i penso que si prenem consciència del que hi ha al rerefons d’aquestes paraules podrem esbrinar l’origen d’algunes dolències i fins i tot ajudar-lo a millorar el seu estat de salut. Per a contrarestar l’efecte negatiu d’aquestes paraules podem utilitzar afirmacions positives, alliberadores del nostre sentir.

La importància que tenen les nostres verbalitzacions ha quedat demostrada científicament, com diu el Dr. Mario Alonso Puig, esmentat al final de l’article.

Des de l’antiguitat s’han emprat paraules o frases de caire alliberador anomenades mantres.

Mantra: és un mot d’origen sànscrit format pels termes mana i trāyate, que es tradueixen com a “ment” i “alliberació”. És un concepte del pensament de l’Índia que es presenta com un instrument per alliberar la ment del flux constant de pensaments que la confonen. Un mantra pot ser una síl·laba, una paraula, una frase o un text llarg que, en ser recitat i repetit, va portant a la persona a un estat de profunda concentració.

Fins i tot les persones que pensen que no utilitzen els mantres, poden descobrir si ho fan o no. Tot el que es necessita és escoltar, observar, prestar molta atenció a les paraules que utilitzem. Molt probablement descobrirem que repetim una paraula o una frase amb molta freqüència. Per exemple, durant el dia, al escoltar-te a tu mateix, pots descobrir que dius “… això serà molt difícil” o “És que jo no serveixo per a…” o “odio…”. Normalment pren molt de temps descobrir el mantra que repetim habitualment. Quan descobrim el nostre mantra, podem tractar de repetir-lo en veu alta almenys de 5 a 10 vegades. El més probable és que ens adonarem de com aquests mots omplen la nostra ment i de com capten la nostra atenció. Aquestes paraules, que repetim habitualment, són el mantra que hem escollit inconscientment i que, al utilitzar-les, estem usant el seu poder per influir en la nostra forma de pensar, sentir i actuar. Podem mirar de trobar-les i d’esbrinar quina informació hi ha al seu darrere.

Us convido a trobar quin mantra feu servir i també a llegir una entrevista que van fer al Dr. Mario Alonso Puig, cirurgià i investigador de la intel·ligència humana a TV3, a propòsit de l’efecte que té en nosaltres la negativitat.

Si teniu interès en llegir més sobre aquest tema seguiu aquest enllaç.

Jordi Verdera i Gas
Infermer
Consultori de Folgueroles

Aquesta entrada s'ha publicat en Anunci del mes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.