Tolerància Zero contra la Mutilació Genital Femenina

El CAP de Manlleu organitza una jornada per implicar els professionals en la prevenció de la mutilació genital femenina. Tindrà lloc el proper dijous, dia 6 de febrer de 2014, coincidint amb el Dia Internacional de Tolerància Zero contra la Mutilació Genital Femenina.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Manlleu vol implicar tots els seus professionals en la lluita contra la mutilació genital femenina (MGF), una pràctica, considerada com una violació dels drets humans, que pateixen les nenes i les dones d’alguns països, principalment, africans. Per aquest motiu, coincidint amb el Dia Internacional de Tolerància Zero contra l’MGF, que se celebra el proper dijous, 6 de febrer de 2014, s’ha organitzat una jornada de treball en què participaran professionals de diferents àmbits que, d’una manera o altra, tenen un paper rellevant tant en la prevenció d’aquesta pràctica com en l’atenció a les dones i nenes que l’han patit.

La sessió estarà dirigida per una metgessa i una infermera del CAP i s’hi han convocat els professionals de medicina de família, infermeria, pediatria, treball social i les llevadores del centre. L’objectiu és convidar tots aquests professionals a implicar-se en les estratègies que ja s’han definit per a la prevenció i l’abolició de l’MGF.

A Manlleu, la presència de dones, nenes i famílies procedents de països africans on es practica l’MGF fa necessari el desenvolupament d’un pla d’acció en l’àmbit sanitari, centrat en la prevenció i detecció d’aquesta pràctica així com en l’atenció i la recuperació de les dones que l’han sofert.

Aquesta entrada ha esta publicada en Bloc Santa Eugènia de Berga, Blog Santa Eugènia de Berga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.