Projecte Essencial. Afegint valor a la pràctica clínica

esencialwQuè és

El projecte Essencial. Afegint valor a la pràctica clínica és una iniciativa que identifica pràctiques clíniques de poc valor i promou recomanacions per tal d’evitar-ne la realització.

Més qualitat, millor atenció sanitària

El sistema sanitari català presenta uns resultats que el situen al capdavant d’Europa com un dels sistemes de referència, està ben valorat pels usuaris i és un motor important per a l’economia del nostre país. Per tal de mantenir i millorar la qualitat amb la que es presta l’atenció sanitària, el nostre sistema sanitari requereix d’actuacions coordinades.

La qualitat de l’atenció sanitària està directament relacionada amb l’efectivitat i l’eficiència dels serveis sanitaris prestats per aconseguir el màxim valor possible pels recursos esmerçats.

Està demostrat que al costat de pràctiques d’efectivitat contrastada, n’hi ha d’altres d’un valor escàs i algunes en què l’evidència constata que no aporten valor.

Evitar les pràctiques clíniques que no aporten valor pot contribuir a millorar la qualitat assistencial, la innovació i la sostenibilitat del sistema sanitari, en la mesura que permet alliberar recursos que puguin ser destinats a procediments que sí que afegeixen valor a la pràctica clínica. És per això que el mètode per al desenvolupament d’aquest projecte és explícit i transparent, amb la participació dels professionals sanitaris en totes les seves etapes.

El projecte es basa en la col·laboració estreta i continuada entre les societats científiques, els professionals sanitaris, els pacients i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

[+Informació]

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Projecte Essencial. Afegint valor a la pràctica clínica

  1. albertplanes ha dit:

    El projecte està prou bé com per a que valgui la pena anar traient cada setmana un enllaç a cadascuna de les recomanacions amb un petit títol i introducció, potser?

Els comentaris estan tancats.