La família també ha de considerar-se com a usuària de la xarxa d’atenció a la salut mental

En una jornada coorganitzada pel Departament de Salut i la Federació Salut Mental Catalunya, s’han presentat dos estudis i una proposta d’abordatge integral en la família quan apareix un trastorn mental greu

Aquest projecte s’emmarca en les prioritats del Pla de salut de Catalunya d’un major enfocament dels serveis cap als pacients i les famílies.

“La família ha de considerar-se també com a usuària de la xarxa d’atenció a la salut mental”. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de l’estudi elaborat per la consultora Epirus per encàrrec del Departament de Salut. L’estudi “Necessitats d’atenció de les famílies de persones amb malaltia mental greu i/o addiccions des de la xarxa d’atenció sanitària” aposta perquè les famílies rebin una atenció i disposin d’una cartera de serveis específica, més enllà de l’atenció que rep la mateixa persona afectada pel trastorn mental. Una de les qüestions destacades és la necessitat de millorar la coordinació entre els diferents dispositius d’atenció a la salut mental, incloent les associacions de familiars.

[+Segueix llegint]

Aquesta entrada s'ha publicat en Canal salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.