Tres consells fàcils per protegir el cor

  1. Trieu el color de la Dieta Mediterrània:   

Nosaltres podem decidir què, com i quan mengem, però no podem escollir els nutrients dels aliments, que són els que ens proporcionen les substàncies que el nostre cos necessita per estar sa: vitamines, minerals, greixos, proteïnes, fibres,  etc.

Perquè una alimentació sigui correcta, cal que sigui variada, equilibrada i suficient. La dieta mediterrània, que reuneix aquestes tres característiques, inclou llegums, verdura cuita i crua, oli d’oliva, fruita seca, peix blau i fruita del temps.

2. Deixeu de drogar-vos; NO fumeu

Prendre la decisió de deixar de fumar és una de les millors inversions que podeu fer per millorar la vostra salut.   Redueix en un 50% el risc de patir un infart agut de miocardi.

La mortalitat deguda al tabaquisme té relació amb el nombre de cigarrets que fumeu, l’edat que vau començar a fumar i els anys que heu fumat. Fumar afecta negativament el cor i els pulmons.

3. Activeu el cos per fer-ho tot més fàcil

Es pot fer exercici a qualsevol edat. No cal ser un campió olímpic: practicar esport, fer gimnàstica o simplement jugar, caminar, anar amb bicicleta o, fins i tot, fer les feines de la llar amb una mica de ritme!

Us ajudarà a tractar l’excés de pes, a conservar la resistència i l’agilitat, a conciliar el son i a combatre l’estrès. S’activarà la circulació de la sang,  millorareu l’equilibri i mantindreu en més bon estat l’aparell locomotor (els ossos, les articulacions i els músculs).

Aconseguireu beneficis fisiològics, psicològics i socials, que us beneficiaran molt a llarg termini.

(Entrada original del Bloc de la Gerència Territorial de la Catalunya Central)

Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc Santa Eugènia de Berga, Tabac i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.